Ozonlu PRP

PRP Nedir?

PRP, gençleştirme ve bazen yanlış olarak kök hücre tedavisi olarak da adlandırılmakla birlikte temel olarak kandaki trombositlerden zenginleştirilen serumun vücudun ihtiyacı olan kısmına uygulanması şeklinde tanımlanabilir. Trombositler herkesin kanında mililitre de 200.000 kadar bulunan, esasen kanın pıhtılaşmasında rol oynayan hücrelerdir. Normalde dokuda bulunmazlar sadece kan içerisindedirler. Dokuda bir yaralanma ve damar kesisi olduğunda trombositler bir yandan pıhtılaşma sağlayıp damarı onarırken bir yandan da içerdiği büyüme faktörü adı verilen maddeleri ortama salarak o bölgeye iyileşme sağlayan hücreleri çeker ve yine o bölgedeki kök hücreleri canlandırır.

PRP’de bir miktar kan özel tüpler içerisine alınıp, özel hız ve zaman içerisinde santrifüj makinesinde çevrilerek trombositten zengin serumun ayrılmasıyla elde edilir. Normalde kanda 1 mililitre de 200.000 kadar bulunan trombosit miktarı PRP materyalinde 1 mililitre de 1-1.5 milyona kadar çıkar.

Bu trombositten zengin serum, aktif yara ya da menisküs-eklem kireçlenmesi gibi vücudun hasar olan bölgelerine uygulanabileceği gibi doku onarımının gerçekleşmesini istediğimiz yüz ya da saçlı deriye de uygulanabilir.

Ozonlu PRP’nin Farkı Nedir?

Trombositler tek başlarına dokuya verildiklerinde içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ortama bırakmazlar. Bunun için aktive edilmeleri, uyarılmaları gerekir. Ozon gazının da trombositleri çok iyi uyardığı, ozonla yapılan PRP uygulamalarının sonuçlarının daha iyi olduğu gösterilmiştir.

PRP Cilde Nasıl Etki Eder?

PRP cildi canlandırır ve kalitesini artırır. Cilt daha canlı ve parlak görünür. İnce çizgileri yumuşatır, güneş ve yaşa bağlı lekeleri azaltır. Yaşlanmanın etkilerini azaltıp daha genç bir görünüm sağlar.

PRP materyali yüz ve dekolte bölgesine, ihtiyaç olan bölgelere derin enjeksiyon yöntemiyle, yine tüm cilde derma-roller adı verilen üzerinde çok sayıda iğne bulunan bir silindir vasıtasıyla cildin içine sıvıyı verebileceğimi çok sayıda delik açarak uygulanır. Uygulama genellikle 10 gün aralıklarla ihtiyaca göre üç ya da dört seanslık kürler halinde uygulanır. Tedavinin etkisi 1-1.5 yıl kadar sürebilir.

PRP Saç Dökülmesini Durdurur mu?

Saç dökülmesinde de uygulanan PRP saç köklerinin canlanması, dökülmenin azalması, saçların daha canlı ve gür çıkmasında rol alır.

Saçlı deriye mezoterapi yapar gibi tek tek enjeksiyon şeklinde uygulanır ve genellikle 10 gün arayla 4 seanslık kür halinde yapılır. Tedavinin etkisi 1-1.5 ay sonra görülmeye başlar.

PRP Eklem Hasarlarında Uygulanır mı?

Eklem içerisine ve gerekli olan çevresine uygulanması da eklem kireçlenmelerindeki kıkırdak dokunun onarımına yardım eder, ağrıları azaltarak eklemin hareket kabiliyetini artırır.

Hasarlı eklem içerisine PRP sıvısının enjeksiyonu 1 hafta arayla 4 seanslık kür halinde uygulanır.